Vodstvo

Štefan Petek

Štefan Petek,

ravnatelj

Štefan Petek,

Štefan Petek,

ravnatelj


Štefan Petek, akademski glasbenik, profesor klarineta in magister menedžmenta, je obiskoval Osnovno šolo Franca Osojnika na Ptuju. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor (1981−1985). Po odsluženem vojaškem roku je študiral glasbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in diplomiral leta 1990. V letih 1992−1993 je opravil podiplomski študij na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Leta 2013 je na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju pridobil naziv magister menedžmenta.

Na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani se je leta 1990 zaposlil kot učitelj klarineta in saksofona, nato leta 1991 na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru prav tako kot učitelj klarineta in saksofona. Leta 1998 je prevzel funkcijo ravnatelja Glasbene šole Karol Pahor Ptuj, ki jo opravlja še danes.

Od leta 2000 do 2008 je bil dirigent Pihalnega orkestra Ptuj, od leta 1992 je član jazzovske glasbene zasedbe Toti Big Band iz Maribora. Od leta 2001 je član Rotary kluba Ptuj.

Kot glasbeni izvajalec je sodeloval v mnogih glasbenih zasedbah: narodno-zabavnih skupinah, v kabaretu (Svetlana Makarovič), v simfoničnem orkestru RTV Slovenija, v opernem in simfoničnem orkestru SNG Maribor, v Big Bandu New Times (Avstrija), v komorni skupini Lundonia (Anglija).

Kot glasbeni izvajalec je gostoval v večini evropskih držav in v Kanadi.

Kot član in predsednik strokovnih ocenjevalnih komisij sodeluje na tekmovanjih mladih glasbenikov v Sloveniji in Srbiji ter na festivalu Domače zabavne glasbe Ptuj.

Helena Bezjak

Helena Bezjak,

pomočnica ravnatelja

Helena Bezjak,

Helena Bezjak,

pomočnica ravnatelja


Helena Bezjak je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Borisa Dvoršaka – smer rog, kasneje pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Jožeta Falouta, kjer je leta 2002 diplomirala.

Po končanem študiju je delovne izkušnje nabirala kot učiteljica glasbene vzgoje in mentorica številnih otroških in mladinskih pevskih zborov, kot dirigentka pihalnega orkestra in učiteljica citer.

Znanje še naprej izpopolnjuje na seminarjih, študijskih skupinah in delavnicah. Igra v priložnostnih komornih sestavih in je članica Pihalnega orkestra Ptuj. Pri svojem delu si prizadeva prispevati k prepoznavnosti roga in otroke navduševati za igranje tega zahtevnega, a izvajalsko izredno bogatega instrumenta. Uspešna je na pedagoškem področju, saj se učenci pod njenim mentorstvom redno udeležujejo različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj, kjer posegajo po najvišjih rezultatih.

Na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj opravlja delo pomočnice ravnatelja in poučuje trobila.