Učitelji

Marjeta Babić,

učiteljica harmonike

Marjeta Babić

Marjeta Babić

učiteljica harmonike


Opis ...

Tadeja Belčič,

profesorica kitare

Tadeja Belčič,

Tadeja Belčič,

profesorica kitare


Tadeja Belčič je glasbeno izobraževanje začela na GŠ Karol Pahor Ptuj. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor. Že v nižji in nato tudi na srednji šoli je prejela številne nagrade na tekmovanjih. Glasbeno znanje si je pridobivala tudi na različnih poletnih glasbenih šolah po Sloveniji. Po končani srednji šoli se je kot redna študentka vpisala na študij kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je pridobila naziv profesorica kitare. Med študijem je začela poučevati kitaro na GŠ Karol Pahor Ptuj in si že takrat pridobila veliko pedagoških izkušenj, ki jih z velikim veseljem in predanostjo daje svojim učencem kitare in komorne igre še danes. Svoje znanje redno izpopolnjuje na različnih seminarjih, mojstrskih tečajih in delavnicah. Njeno delo odražajo odlični uspehi učencev na tekmovanjih, na državni in mednarodni ravni. Sodelovala je tudi kot članica na izpitih in na tekmovanjih, prav tako pa pripravljala učence za vpis na Konservatorij v Mariboru.

Njeno največje veselje je uvajanje otrok v svet glasbe. Trudi se jim vliti občutek za glasbo in ga s primerno vzgojo prebuditi in razviti.

Helena Bezjak,

akademska glasbenica hornistka in profesorica roga

Helena Bezjak,

Helena Bezjak,

akademska glasbenica hornistka in profesorica roga


Helena Bezjak je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru v razredu prof. Borisa Dvoršaka – smer rog, kasneje pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Jožeta Falouta, kjer je leta 2002 diplomirala.

Po končanem študiju je delovne izkušnje nabirala kot učiteljica glasbene vzgoje in mentorica številnih otroških in mladinskih pevskih zborov, kot dirigentka pihalnega orkestra in učiteljica citer.

Znanje še naprej izpopolnjuje na seminarjih, študijskih skupinah in delavnicah. Igra v priložnostnih komornih sestavih in je članica Pihalnega orkestra Ptuj. Pri svojem delu si prizadeva prispevati k prepoznavnosti roga in otroke navduševati za igranje tega zahtevnega, a izvajalsko izredno bogatega instrumenta. Uspešna je na pedagoškem področju, saj se učenci pod njenim mentorstvom redno udeležujejo različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanj, kjer posegajo po najvišjih rezultatih.

Na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj opravlja delo pomočnice ravnatelja in poučuje trobila.

Mladen Delin,

akademski glasbenik pianist in profesor klavirja

Mladen Delin,

Mladen Delin,

akademski glasbenik pianist in profesor klavirja


MLADEN DELIN je akademski glasbenik pianist, profesor klavirja in glasbene pedagogike, vokalist, producent in aranžer. Diplomiral je na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer glasba in na glasbeni akademiji v Banja Luki, smer klavir. Iz klavirja se je izpopolnjeval v Beogradu, Londonu in Parizu ter opravljal specialistični študij pri znamenitem ruskem pianistu Konstantinu Boginu (RUS) na Akademiji Sv. Cecilije (Bergamo, ITA). Študij jazza je nadaljeval pri Davu Franku (Berkley, Boston, ZDA). Koncertiral je v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji in ZDA. O odrskem nastopu in tremi je predaval na evropskem kongresu pianistov v Novem Sadu. Redno nastopa z znanimi umetniki, kot so: Stefan Milenkovich, New York Voices, Big Band RTV SLO, Borut Zagoranski, Nuška Drašček, Nina Strnad in drugi.

Je umetniški vodja glasbenega festivala ARSANA, znotraj katerega v sodelovanju z Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj organizira otroški glasbeni festival, kjer odrasle in mlade ozavešča in navdušuje o pomenu glasbenega izobraževanja. Je tudi avtor projektov VOX ARSANA, TANGO STORY, ART MUZIKALA – KURENTOVA SVATBA ter ŠOLE MUZIKALA.

Na GŠ Karol Pahor poučuje klavir, predvsem pa želi motivirati mlade, da jim glasba postane najboljši prijatelj na poti življenja.

MLADEN DELIN je za svoje delo prejel naslednja priznanja:

Priznanje Zveze kulturnih društev Ptuj za izjemne dosežke pri organizaciji koncertne dejavnosti in na področju glasbenega izobraževanja. (5. 2. 2009)

OLJENKA MO Ptuj za izjemne dosežke na področju promocije glasbene umetnosti, organizacije koncertov ter glasbenih in odrskih dejavnosti. (8. 1. 2013)

OLJENKA MO Ptuj za izjemen prispevek h kulturnemu dogajanju in organizacijske uspehe na področju glasbenega dogajanja na Ptuju ter za izjemne uspehe na mednarodni glasbeni ravni. (5. 2. 2015)

Filip Feguš,

Master of Arts – Republika Avstrija

Filip Feguš,

Filip Feguš,

Master of Arts – Republika Avstrija


Filip Feguš je pričel z glasbenim izobraževanjem na Srednji glasbeni šoli v Mariboru in kasneje nadaljeval na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Leta 2008 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Roku Klopčiču.

V letu 2007 je zaključil študij komorne glasbe na »Scuola di Musica di Fiesole« (Firence) v razredih prof. Milana Škampeta (Smetana Quartet) in prof. Piera Farullija (Quartetto Italiano) ter prof. Andrea Nannonija (Nuovo Quartetto).

Nadalje je leta 2012 opravil magistrski študij komorne glasbe na »Universität für Musik und darstellende Kunst Graz« pri prof. Stephanu Goernerju in prejel akademski naziv Master of Arts.

Je dobitnik nagrad na mednarodnih tekmovanjih violinistov v Sloveniji in Italiji. Od leta 2007 poučuje violino na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj.

Sodeloval je na Orlando festivalu (Nizozemska), na Festival Pablo Casals (Francija), festivalu »Strings Only!« v Zadru, na mednarodnem festivalu mladih glasbenikov »DAM« v Prištini, festivalu Volos International Music Festival (Grčija) in drugih.

Koncertiral je po Sloveniji, Evropi in ZDA.

Snemal je za Radio Slovenija, Radio Maribor, ARD, ORF, France Musique.

Posebno priznanje je dobil tudi od domačega mesta, ki je kvartetu Feguš dodelilo mestni pečat mesta Maribora ter Glazerjevo listino za dosežke na področju kulture.

Jernej Feguš,

Master of Arts – Republika Avstrija

Jernej Feguš,

Jernej Feguš,

Master of Arts – Republika Avstrija


Jernej Feguš je pričel z glasbenim izobraževanjem na Srednji glasbeni šoli v Mariboru in kasneje nadaljeval na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Leta 2008 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri prof. Milošu Mlejniku.

V letu 2007 je zaključil študij komorne glasbe na »Scuola di Musica di Fiesole« (Firence) v razredih profesorjev Milana Škampeta (Smetana Quartet) in Piera Farullija (Quartetto Italiano) ter Andrea Nannonija (Nuovo Quartetto).

Nadalje je leta 2012 opravil magistrski študij komorne glasbe na »Universität für Musik und darstellende Kunst Graz« pri prof. Stephanu Goernerju in prejel akademski naziv Master of Arts.

Je dobitnik nagrad na mednarodnih tekmovanjih violončelistov v Sloveniji, Avstriji in Hrvaški. Od leta 2005 poučuje violončelo na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj.

Sodeloval je na Orlando festivalu (Nizozemska), na festivalu Pablo Casals (Francija), festivalu »Strings Only!« v Zadru, na mednarodnem festivalu mladih glasbenikov »DAM« v Prištini, festivalu Volos International Music Festival (Grčija) in drugih.

Koncertiral je po Sloveniji, Evropi in ZDA.

Snemal je za Radio Slovenija, Radio Maribor, ARD, ORF, France Musique.

Posebno priznanje pa je dobil tudi od domačega mesta, ki je kvartetu Feguš dodelilo mestni pečat mesta Maribora ter Glazerjevo listino za dosežke na področju kulture.

Simon Peter Feguš,

Master of Arts – Republika Avstrija

Simon Peter Feguš,

Simon Peter Feguš,

Master of Arts – Republika Avstrija


Simon Peter Feguš je začel svoje glasbeno izobraževanje v rodnem Mariboru. Po zaključeni gimnaziji je študij violine nadaljeval na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Nato se je izpopolnjeval v komorni glasbi na »Scuola di Musica di Fiesole« v Firencah in slednjič zaključil še magistrski študij na »Universität für Musik und darstellende Kunst Graz«. Ob tem se je izpopolnjeval na številnih seminarjih in mojstrskih tečajih. Zelo zgodaj se je začel posvečati komorni glasbi in od leta 1992 igra skupaj s svojimi tremi brati v Godalnem kvartetu Feguš, s katerim je razvil obsežno koncertno dejavnost. Pot ga je vodila po vseh pomembnih glasbenih odrih doma v Sloveniji, pa tudi po vsej Evropi in v ZDA. Velja izpostaviti sodelovanje na »Isaac Stern Workshop« v Carnegie Hall v New Yorku pod vodstvom slovitega violinista Isaaca Sterna. Je tudi dobitnik pečata mesta Maribor in Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture.

Še posebej ga veseli poučevanje, saj na ta način lahko z mladimi deli ljubezen do glasbe, svoje glasbeno znanje in izkušnje.

Eva Goričanec,

profesorica glasbe

Eva Goričanec,

Eva Goričanec,

profesorica glasbe


Eva Goričanec je po končani nižji glasbeni šoli nadaljevala šolanje na Glasbeni gimnaziji v Mariboru. Po zaključeni maturi se je vpisala na Pedagoško fakulteto, smer glasbena pedagogika. Njena mentorica klavirja je bila prof. Renata Neuvirt, zadnje leto pa je pod mentorstvom prof. Vladimirja Mlinarića in prof. Tomaža Sveteta diplomirala in si pridobila naziv profesorica glasbe.

Na Glasbeni šoli Karol Pahor je zaposlena od leta 2009. Poučuje igranje klavirja, nekaj let pa je bila tudi korepetitorka. Udeležuje se klavirskih seminarjev in študijskih skupin, korepetira otroške pevske zbore na pevskih revijah in tekmovanjih, udeležuje pa se tudi klavirskih tekmovanj in nastopov s svojimi učenci.

Poleg tega je zborovodkinja dveh mešanih pevskih zborov, organistka v župniji Šentilj in sodeluje pri pihalnem orkestru Paloma Šentilj, kjer igra tolkala, saj je v času študija obiskovala tudi ure tolkal pri prof. Martinu Bajdetu.

Trudi se, da učencem dojemanje in razumevanje glasbe predstavi na zanimiv način in jih usmerja na njihovi glasbeni poti.

Tom Hajšek,

profesor klavirja

Tom Hajšek,

Tom Hajšek,

profesor klavirja


Tom Hajšek, klavir, je glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pod mentorstvom prof. Tanje Kozar Stošič. Po končani nižji glasbeni šoli je s šolanjem nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri prof. Narcisu Grabarju.

Leta 2006 je z odliko končal študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Jakši Zlatarju. Leta 2007 je opravil sprejemni preizkus na Konservatoriju v Celovcu, smer jazz klavir. Dodatno se izpopolnjuje pri svetovno znanih profesorjih, kot so: prof. Konstantin Bogino, Alexei Kornienko, Tony Pancella, Rob Bargad …

Kot učitelj klavirja, komorne igre in kot korepetitor je zaposlen na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih je kot korepetitor prejel več prvih nagrad. Deluje v mnogih stilsko raznolikih glasbenih projektih.

Stane Hebar,

Master of Arts – Republika Avstrija

Stane Hebar,

Stane Hebar,

Master of Arts – Republika Avstrija


Stane Hebar je leta 2012 z odliko diplomiral iz jazz kitare in glasbene pedagogike v razredu prof. Agostina DiGiorgia na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Izobraževanje je nadaljeval na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer je leta 2016 zaključil tudi magistrski študij jazz kitare.

Nastopal je v jazz klubih in na številnih festivalih pri nas in v tujini (Lent, Arsana, Kud Baladoor, Ausseer JAZZ Frühling, Jazz Festival Steyr, Džjezz International Jazz Festival Celje, Lepoglava Jazz Festival, Porgy & Bess Dunaj, Royal Garden Graz, Kamerlichtspiele Celovec, Mumuth Graz, Unterfahrt Munchen, Jazzkeller Frankfurt, …) s številnimi priznanimi glasbeniki, kot so: Renato Chicco, Bernd Reiter, Helmut Kagerer, Jim Rotondi, Nicole Herzog, Rob Bargad, Daniel Sadownick, Don Menza, Marko Črnčec, Jure Pukl, Lenart Krečič, Jaka Kopač, Ratko Divjak, Tonč Feinig, ...

Izobraževal se je tudi na raznih glasbenih delavnicah pri priznanih glasbenikih, kot so: Barry Harris, Lage Lund, Reggie Workman, Archie Shepp, Jimmy Cobb, Peter Bernstein, Vincent Herring, Pasquale Grasso, Wolfgang Muthspiel, Michael Abene, ...

Trenutno deluje v različnih zasedbah: Stane Hebar Quartet, Vid Jamnik Quartet (plošča »Last Minute« izdana pri avstrijski založbi Alessa Records), Black Coffee, Lela Kaplowitz Quartet, Luka Benčič Trio/Quartet, …

Luka Herman Gaiser,

Diplomierter Instrumentalkünstler, Geprüfter Instrumentalpädagoge – Republika Avstrija

Luka Herman Gajser,

Luka Herman Gajser,

Diplomierter Instrumentalkünstler, Geprüfter Instrumentalpädagoge – Republika Avstrija


Luka Herman Gaiser, jazz kontrabasist in instrumentalni pedagog. Leta 2010 je diplomiral na glasbenem konservatoriju v avstrijskem Celovcu iz smeri jazz kontrabas pri prof. Uliju Langthalerju, 2013 pa še iz smeri instrumentalne pedagogike. Izobraževal se je na glasbenih delavnicah pri priznanih glasbenikih, kot so David Hazeltine, Peter Washington, Louis Hayes, Barry Harris. Kot glasbenik se je razvijal predvsem s sodelovanji s številnimi znanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, kot so Rob Bargad, Daniel Sadownick, Don Menza, Kirk Lightsey, Gary Smulyan, Kevin Mahogany, Marko Črnčec, Renato Chicco, Bernd Reiter, Denise King, Nicole Herzog, Jim Rotondi, Jure Pukl, Martin Belič, Vid Jamnik, Vox Arsana, Tango Compas (Stefan Milenkovich in Marko Hatlak).

Poleg jazz, etno in tango glasbe redno deluje tudi na domači pop glasbeni sceni. Sodeluje s pevko “Bilbi”, s katero je posnel že tri albume (Drobne slike, Toskana, Šibke točke). Dve leti je sodeloval na vokalnem kampu zasedbe “New York Voices” na Ptuju.

Redno koncertira tudi po Nemčiji, Avstriji, Švici ter Balkanu.

Leta 2014 je njegov učenec osvojil tudi zlato priznanje in drugo nagrado na tekmovanju TEMSIG iz smeri jazz.

Antonio Hojsak,

profesor glasbe, Diplomierter Instrumentalpädagoge – Republika Avstrija

Antonio Hojsak,

Antonio Hojsak,

profesor glasbe, Diplomierter Instrumentalpädagoge – Republika Avstrija


Antonio Hojsak je svojo glasbeno pot začel v šoli, v kateri je danes zaposlen, v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj in sicer kot učenec harmonike v razredu prof. Marjetke Babič. Po uspešno zaključeni nižji glasbeni šoli iz predmeta harmonika je v gimnazijskih letih nadaljeval glasbeno izobraževanje pri profesorju tolkal Boštjanu Vavhu.

Po končanem študiju glasbene pedagogike na Univerzi v Mariboru je uspešno zaključil še študij tolkal na deželnem konservatoriju v Celovcu, v Avstriji, v razredu prof. dr. Güntera Hofbauerja. V Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj je kot učitelj tolkal zaposlen od leta 2012. V družini tolkal so njegova velika ljubezen bobni, zato je veliko časa in vaje ob študiju glasbene pedagogike in klasičnih tolkal namenil tudi seminarjem in izobraževanju pri priznanih bobnarjih. Ob zaposlitvi v glasbeni šoli deluje tudi kot honorarni član orkestra SNG Maribor, reden član Brass Band Slovenija, ter sodeluje v večih priložnostnih skupinah in orkestrih.

Svojim učencem želi pokazati, da se z delom in vztrajnostjo, ter predvsem ljubeznijo do glasbe in čustev, ki se nam ob glasbi sproščajo, da doseči marsikaj, kar je na prvi pogled nedosegljivo.

Jasna Hrženjak,

učiteljica kitare

Jasna Hrženjak,

Jasna Hrženjak,

učiteljica kitare


Jasna Hrženjak se je po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru vrnila na Ptuj in se zaposlila v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer se je začela njena pot v čudoviti svet glasbe. Na šoli poučuje kitaro, komorno in orkestrsko igro. Velika želja ji je učence popeljati v svet glasbe različnih zvrsti, da bi jim ljubezen do glasbe tudi po končanem šolanju bogatila življenje. Pri individualnem in skupinskem pouku stremi k samostojnosti in samoiniciativnosti, saj to učencem olajša razumevanje glasbe. Je vodja in dirigentka kitarskega orkestra, pri katerem ji je največji izziv učence naučiti skupinskega muziciranja in prilagajanja drugim. Nadarjene učence vzpodbuja in pripravlja za nadaljnje šolanje in morebitno poklicno kariero.

Pri svojem delu uporablja nova znanja in veščine, pridobljene na raznih seminarjih pod vodstvom domačih in tujih predavateljev. V veliko pomoč so ji tudi izkušnje, ki jih je pridobila v svoji dolgoletni glasbeni karieri.

Samo Ivačič,

profesor glasbe, akademski glasbenik pevec in profesor petja

Samo Ivačič,

Samo Ivačič,

profesor glasbe, akademski glasbenik pevec in profesor petja


Samo Ivačič je pod mentorstvom prof. Jožeta Fürsta diplomiral na oddelku za glasbeno pedagogiko Pedagoške fakultete v Mariboru, nato pa še v pevskem razredu prof. Irene Baar na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot pevski solist je nastopal v raznih krajih Slovenije in v tujini ter sodeloval z različnimi komornimi zasedbami in orkestri. Bil je član številnih odličnih slovenskih zborov. Vodil je tudi različne vokalne skupine in zbore, s katerimi je dosegel tudi nekaj lepih mednarodnih uspehov.

Danes se intenzivno posveča predvsem sodobnemu jazzovskemu vokalu in kot pevec sodeluje v različnih glasbenih projektih. Poleg tega deluje kot pianist, dirigent, skladatelj, aranžer in predavatelj. Njegove skladbe in priredbe se redno pojavljajo na programih domačih in tujih zborov ter vokalnih skupin. Prav tako je soavtor učbenika za glasbo za gimnazijski program Glasba 1.

Leta 2015 je kot član vokalnega jazz kvarteta Vox Arsana v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija posnel studijski album Turn It Up, za katerega je prispeval tudi nekaj priredb. Na albumu sodelujejo tudi 2-kratni grammyjevi nagrajenci New York Voices.

Alenka Kostrevc,

učiteljica baleta

Gregor Kozar,

Diplomierter Instrumentalkünstler, Geprüfter Instrumentalpädagoge - Republika Avstrija

Gregor Kozar,

Gregor Kozar,

Diplomierter Instrumentalkünstler, Geprüfter Instrumentalpädagoge - Republika Avstrija


Gregor Kozar je svojo glasbeno pot začel pri šestih letih starosti na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer trenutno poučuje saksofon, nauk o glasbi in solfeggio. Med študijem Jazzovskega saksofona ter pedagogike na Celovškem deželnem konservatoriju je imel priložnost sodelovati z vrsto svetovno priznanih glasbenikov iz Evrope ter Združenih držav Amerike.

Z nastopi v takšnih ali drugačnih zasedbah je prepotoval zajeten del sveta in imel priložnost doživeti vse od najmanjših odrov do večtisočglave množice poslušalcev.

Pri pouku učencem skuša vzbuditi ljubezen do instrumenta in igranja, z modernejšimi metodami in pristopi se raje loteva koristnega in uporabnega v glasbi ter skladb, ki so bližje mlajšim generacijam.

Tanja Kozar Stošič,

magistrica profesorica glasbene pedagogike

Tanja Kozar Stošič,

Tanja Kozar Stošič,

magistrica profesorica glasbene pedagogike


Tanja Kozar Stošič je glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Ormož. Po končani nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet pri prof. Mileni Sever. Študij klavirja je končala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njena mentorja sta bila prof. Gita Mally in prof. Aci Bertoncelj. Kasneje je pod mentorstvom mag. Tomaža Sveteta končala še magistrski študij glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Kot korepetitorka učencev Glasbene šole Karol Pahor Ptuj in velikega števila pevskih zborov širšega ptujskega območja se udeležuje revij, koncertov in tekmovanj na državni in mednarodni ravni in z njimi dosega odlične rezultate.

Od 1. 9. 1999 je vodja klavirskega oddelka Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

Je mentorica številnim učencem, ki so nadaljevali svojo glasbeno pot in so danes uspešni glasbeniki.

Majda Kramberger,

glasbenica pozavnistka

Majda Kramberger,

Majda Kramberger,

glasbenica pozavnistka


Majda Kramberger je učiteljica trobil – pozavne na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj.

Svoje prve glasbene korake je začela na glasbeni šoli na Ptuju. Po končani nižji glasbeni šoli je nadaljevala šolanje na Srednji glasbeni šoli v Mariboru – sedanji Konservatorij za glasbo. Po končani srednji glasbeni šoli je študij nadaljevala in uspešno končala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V obdobju študija se je udeležila raznih glasbenih tekmovanj kot solistka in v komorni skupini in dosegla nekaj lepih uspehov. Ves čas pa je bila tudi članica Pihalnega orkestra Ptuj.

Po končani Akademiji za glasbo v Ljubljani se je leta 1987 redno zaposlila kot učiteljica trobil na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Delo z učenci ji je v veliko veselje in kot sama pravi, je poklic učitelja glasbe zelo lep. Pri svojem delu z učenci neizmerno uživa. Svoje učence zna dobro motivirati in stremi k cilju, da jim glasba postane življenjska sopotnica. Zavzema pa se tudi za nadaljnje glasbeno izobraževanje svojih učencev.

Jolanda Lončarič,

predmetna učiteljica glasbene vzgoje

Jolanda Lončarič,

Jolanda Lončarič,

predmetna učiteljica glasbene vzgoje


Jolanda Lončarič je po poklicu učiteljica glasbe. Po končani osnovni šoli je obiskovala Srednjo glasbeno šolo v Mariboru, študirala je na Pedagoški fakulteti – smer glasbena pedagogika. Že v času šolanja na Srednji glasbeni šoli in v času študija je sodelovala z Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj kot korepetitorka trobil na javnih nastopih ter veliko vrsto let kot honorarna učiteljica klavirja. Takoj po končanem študiju  se  je zaposlila kot učiteljica glasbe in zborovodja na OŠ Hajdina, po enajstih letih službovanja pa je dobila delovno mesto učiteljice nauka o glasbi na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer poučuje še danes.

Pri pouku se trudi približati osnove teorije glasbe na privlačen in otroku dostopen način s pomočjo sodobnih didaktičnih pripomočkov.

Vita Lunežnik,

univerzitetna diplomirana pedagoginja, Diplomierte Instrumentalpädagogin – Republika Avstrija

Vita Lunežnik,

Vita Lunežnik,

univerzitetna diplomirana pedagoginja,Diplomierte Instrumentalpädagogin – Republika Avstrija


Vita Lunežnik je glasbeno pot pričela na GŠ Karol Pahor Ptuj, pri prof. Metodi Gregl Trop. Z izobraževanjem je nadaljevala na Konservatoriju Maribor, pod mentorstvom prof. Vesne Čobal in prof. Martine Praljak. Po končani umetniški gimnaziji je svojo glasbeno pot nadaljevala v tujini. Tako je po uspešno opravljeni avdiciji na Kärntner Landeskonservatorium študij glasbe opravila v Avstriji, pod mentorstvom prof. Briana Finlaysona (Avstralija). Vzporedno je opravila študij pedagogike in andragogike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Za diplomsko delo je prejela tudi Prešernovo nagrado.

Na Kärntner Landeskonservatorium – Klagenfurt je v času študija poučevala violino. Na mednarodnem glasbenem festivalu OrkesterkamP Symphony je kot asistentka poučevala violo. Zraven omenjenih mentorjev se je dodatno izpopolnjevala na glasbenih seminarjih pri profesorjih: Tomaš Tulaček (Češka), Tomaš Vinklat (Češka), Helfried Fister (Avstrija). Sodeluje s simfoničnim orkestrom SNG Maribor, Kammerakademie orchestra ter v komornih skupinah.

Njena glasbena pot jo je pripeljala nazaj na GŠ Karol Pahor, kjer je prof. violine in viole. Z raziskovalnim delom na pedagoško-andragoškem področju nadaljuje in preučuje, kako ukvarjanje z glasbo vpliva na posameznika. Ugotavlja, da lahko preko glasbe razvijamo ustvarjalnost, koncentracijo, spomin, disciplino, fino motoriko, vztrajnost, samozavest, socialne veščine itd. Učenje violine/viole je torej priložnost in izziv za razvoj mnogih spretnosti ter vrlin posameznika.

Brigita Luteršmit,

profesorica glasbe

Brigita Luteršmit,

Brigita Luteršmit,

profesorica glasbe


Brigita Luteršmit je svoje glasbeno šolanje igranja klavirja začela v Glasbeni šoli Ormož, kasneje pa nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru, pod mentorstvom prof. Zorane Cotić. Po končani srednji šoli se je vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru, kjer je svoje znanje igranja klavirja izpopolnjevala pri prof. Renati Neuvirt. Leta 2010 je pod mentorstvom red. prof. dr. Jerneja Weissa diplomirala.

Istega leta se je zaposlila na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj kot učiteljica klavirja, kasneje pa še kot korepetitorka baleta. Od leta 2013 svojo učno obvezo dopolnjuje na Osnovni šoli Žetale, kjer poučuje glasbeno umetnost in zborovsko petje, v vrtcu pa vodi glasbene urice. Njeni učenci klavirja so se uspešno predstavili na številnih šolskih in izvenšolskih nastopih ter tekmovanjih.

Svoje znanje izpopolnjuje na različnih seminarjih in strokovnih usposabljanjih in tako v svoje poučevanje vnaša nove metode in oblike dela. Učencem želi približati ljubezen do glasbe in inštrumenta, saj dojemanje glasbenega dela močno vpliva na razvoj domišljije in ustvarjalnosti.

Boris Majcen,

Geprüfter Instrumentalpädagoge, Diplomierter Instrumentalkünstler – Republika Avstrija

Boris Majcen,

Boris Majcen,

Geprüfter Instrumentalpädagoge, Diplomierter Instrumentalkünstler – Republika Avstrija


Boris Majcen - trobenta, krilovka. Študij jazz trobente je zaključil na deželnem konservatoriju v Celovcu, podiplomski študij nadaljuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu.

Učitelj jazz trobente na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Mentorji: Leeroy Wilson Harper, Gerd Rahstorfer, Daniel Nösig, Jim Rotondi. Seminarji: Jimmy Cobb, Michael Gibbs, Vince Benedetti, Bobby Shew, Alex Sipiagin, …

Sodeloval s: TOTI Big Band, Big band orkester RTV Slovenija, ŠPIČIKUC Orchestra, Big Band GveriLLaz, KUD MUSICOLOGY, Jazz Robots, Jan Čizmazija, …

Robert Ožinger,

profesor glasbe, Diplomierter Instrumentalkünstler – Republika Avstrija

Robert Ožinger,

Robert Ožinger,

profesor glasbe, Diplomierter Instrumentalkünstler – Republika Avstrija


Robert Ožinger, jazz pianist in glasbeni pedagog. Leta 2013 je diplomiral na glasbenem konservatoriju v avstrijskem Celovcu, smer jazz klavir, pri profesorju Robu Bargadu, leta 2016 pa je diplomiral iz glasbene smeri Pedagoške fakultete v Mariboru. Izobraževal se je na številnih glasbenih seminarjih in jih tudi pomagal organizirati v sklopu jazz oddelka Glasbene šole Karol Pahor Ptuj (Barry Harris, Reggie Workman, Rob Bargad, Karen Asatrian, ...). Sodeluje s številnimi glasbeniki v različnih projektih (Jure Pukl, Jaka Kopač, Bernd Reiter, Domen Gnezda itd.) Jazz teorijo in jazz klavir poučuje na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj in na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Marjan Pači,

Master of Music Studies – Avstralija

Marjan Pači,

Marjan Pači,

Master of Music Studies – Avstralija


Marjan Paći je svoje glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli v Mariboru. Po končani srednji glasbeni šoli je študij klavirja nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po študiju je bil štiri leta zaposlen na Glasbeni šoli v Mariboru.

Študij Master of Music Studies je nadaljeval in uspešno zaključil na univerzi The University of Melbourne v Avstraliji, v razredu svetovno znanega pianista prof. Geoffreya Peter Bede Hawkshaw Tozerja.

Po končanem študiju je poučeval na različnih državnih in privatnih šolah v Melbourne v Avstraliji.

V Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj je zaposlen kot učitelj klavirja in korepetitor od leta 2004. Redno se udeležuje različnih seminarjev in se dodatno izobražuje.

Zelo uspešen je na različnih tekmovanjih doma in v tujini, kjer njegovi učenci dosegajo izvrstne rezultate in nagrade. Tudi kot korepetitor izvrstno sodeluje z učenci in mentorji in s svojim delom in vztrajnostjo želi pokazati, da se da vse doseči.

V naravi ni najti nič lepšega in popolnejšega od glasbe. Ona usmerja človeka v globino njegove duše.

Sara Praper,

magistrica akademska glasbenica flavtistka

Sara Praper,

Sara Praper,

magistrica akademska glasbenica flavtistka


Sara Praper je maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pod mentorstvom prof. Violete Ozvatić. Študij flavte je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je z odliko magistrirala v razredu zasl. prof. Fedje Rupla. Vzporedno je študirala tudi dramaturgijo in scenske umetnosti na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Med študijem je prejela več državnih in mednarodnih nagrad.

Redno se udeležuje glasbenih festivalov doma in v tujini. Med drugim je nastopila v Slovenski filharmoniji, ob obisku kraljice Elizabete II. in Vojvode Edinburškega ter na Koncertu prijateljstva v Trstu pod taktirko maestra Riccarda Mutija.

Je članica Vokalnega kvarteta Rusalke, enega vodilnih slovenskih komornih sestavov.

Od leta 2015 je zaposlena kot profesorica flavte in komorne igre na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Svojim učencem želi vzbuditi čut za lepoto, kreativnost, vztrajnost, domišljijo in samozavest.

Eva Purkeljc,

akademska glasbenica flavtistka in profesorica flavte

Eva Purkeljc,

Eva Purkeljc,

akademska glasbenica flavtistka in profesorica flavte


Flavto se je pričela učiti pri osmih letih v GŠ Slovenske Konjice. V času nižje glasbene šole so jo izbrali v mednarodni evropski simfonični orkester »Yimso« s katerim je kot prva flavtistka in piccolistka pri 14 letih koncertirala po Evropi. Ta izkušnja jo je tako zaznamovala, da se je odločila za nadaljevanje glasbenega šolanja na srednji glasbeni-umetniški Gimnaziji v Mariboru.

Po končanem študiju flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani je svojo pedagoško poklicno pot pričela na GŠ Karol Pahor na Ptuju kjer je redno zaposlena od leta 2009. Svoje glasbeno znanje z veliko predanostjo in veseljem podaja učencem flavte. To dokazujejo številna priznanja iz državnih in mednarodnih tekmovanj. Pod njenim mentorstvom so učenke osvojile kar 22 zlatih, 6 srebrnih in 3 bronaste nagrade, plakete ter priznanja. Posebej ponosna je na osvojenih vseh možnih 100 točk na mednarodnih tekmovanjih 2013 v Trstu (Ars nova),2016 in 2017 v Požarevcu (Drveni duvači) ter 2018 v Dobrovem (Svirel).

Njena želja je približati flavto in vzbuditi veselje v muziciranju vsem učencem, prav tako pa tudi pokazati, da se lahko s trudom in delom doseže vse svoje cilje . Želja po muziciranju, veselje do glasbe, pristen in odgovoren odnos do instrumenta so njena glavna vodila, ki jih želi vzbuditi v učencih. Svet glasbe naj bo pester in zanimiv prostor kjer se lahko svobodno izražajo in izkazujejo vsa svoja občutja.

Jasmina Rihtarič,

predmetna učiteljica glasbene vzgoje

Jasmina Rihtarič,

Jasmina Rihtarič,

predmetna učiteljica glasbene vzgoje


Jasmina Rihtarič je svojo učiteljsko pot začela že v času študija. Poučevala je igranje harmonike v Lovrencu na Pohorju in v Selnici ob Dravi. Po nekaj letih poučevanja v teh idiličnih krajih se je zaposlila v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Poučuje harmoniko, komorno igro, predšolsko glasbeno vzgojo, glasbeno pripravnico in nauk o glasbi.

Vsem učencem harmonike želi vzbuditi ljubezen do igranja inštrumenta z željo, da ga bodo igrali tudi kasneje, ko bodo glasbeno šolanje zaključili. Nadarjene učence, ki se želijo posvetiti študiju harmonike, pa pripravlja na izobraževanje na Umetniški gimnaziji. Velik izziv ji predstavlja delo z najmlajšimi učenci, ki prvič vstopajo v svet glasbe. Želi jim ga predstaviti na zanimiv, pester in hkrati strokoven način.

V pouk vnaša nove metode dela, s katerimi se seznani na seminarjih in študijskih skupinah, ki se jih vsako leto udeležuje, in na katerih predavajo domači in tuji predavatelji.

Nina Rogina

Nina Rogina,

akademska glasbenica saksofonistka in profesorica saksofona

Nina Rogina,

Nina Rogina,

akademska glasbenica saksofonistka in profesorica saksofona


Mojca Sok Hrga,

specialistka flavtistka

Mojca Sok Hrga,

Mojca Sok Hrga,

specialistka flavtistka


Mojca Sok Hrga je glasbeno pot pričela na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pri prof. Liji Frajnkovič. Takratno Glasbeno gimnazijo v Mariboru je končala pri prof. Mariji Ladič Dvoršak. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. F. Ruplu. Na državnem tekmovanju je pod njegovim mentorstvom v kategoriji 3a dosegla drugo nagrado. Bila je tudi Zoisova štipendistka. Leta 2008 je opravila specializacijo pri prof. M. Zupanu. Kot substitut je delovala pri večih orkestrih: Slovenska filharmonija, Policijski orkester in vojaški pihalni orkester ter Simfonični orkester SNG Maribor.

Redno se izobražuje na raznih flavtističnih in pedagoških seminarjih.

Pedagoško pot je pričela leta 2004 na Glasbeni šoli Karol Pahor. Delo z otroki ji je ljubo in ne predstavlja si, da bi delala kaj drugega, kajti otroci ti dajo največ.

Vid Ščavničar,

Bachelor of Arts – Republika Avstrija

Vid Ščavničar,

Vid Ščavničar,

Bachelor of Arts – Republika Avstrija


Vid Ščavničar se je po končani gimnaziji na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri prof. Andreju Lorberju vpisal na Univerzo za glasbo in umetnost v Grazu, v razred prof. Janne Rättyä-a. Leta 2014 je z odliko diplomiral iz koncertne smeri, eno leto kasneje pa uspešno še iz pedagoške. V času šolanja se je izpopolnjeval pri številnih svetovno znanih harmonikarjih: Mie Miki, James Crabb,  Inaki Alberdi, Matti Rantanen in drugih. Trenutno zaključuje magisterij pri prof. Janne Rättyä-u v Grazu.

Vid je prejemnik številnih nagrad na državnem in mednarodnih tekmovanjih, redno nastopa kot solist in v različnih komornih zasedbah. Zadnja leta sodeluje tudi s priznanim pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom. Pri svojem delu želi učencem vnesti čim večje zanimanje in veselje do instrumenta in same glasbe.

Zmago Štebih,

akademski glasbenik trobentar in profesor trobente

Zmago Štebih,

Zmago Štebih,

akademski glasbenik trobentar in profesor trobente


Zmago Štebih je svojo glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, nadaljeval na srednji Glasbeni in baletni šoli v Mariboru in diplomiral pri prof. Tiborju Kerekešu na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Med šolanjem se je izpopolnjeval tudi pri drugih vrhunskih umetnikih trobente: prof. Antonu Grčarju, prof. Stanku Praprotniku, Gregoryu Dudzlenskem in drugih.

Igral je v različnih ansamblih in komornih zasedbah, orkestrih in big bandih in se z njimi udeleževal festivalov ter drugih nastopov. Skoraj 9 let je bil zaposlen v Orkestru Slovenske vojske in z njim nastopal po mnogih državah stare celine. Več kot desetletje je dirigent Pihalne godbe občine Dornava.

S poučevanjem je začel v času študija. Takrat v Glasbeni šoli Kočevje. Kasneje je poučeval na zasebnih glasbenih šolah. Na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj je začel poučevati leta 2005. Na začetku je deloval kot dirigent mladinskega pihalnega orkestra, kasneje pa tudi kot učitelj trobil.

Rudolf Toplak,

profesor klarineta

Rudolf Toplak,

Rudolf Toplak,

profesor klarineta


Rudolf Toplak, klarinet, je glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pod mentorstvom prof. Antona Horvata. Po končani nižji glasbeni šoli je s šolanjem nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri mag. Valterju Petriču.

Z odliko je končal študij klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Alojzu Zupanu.

Dodatno se izpopolnjuje pri svetovno znanih profesorjih doma in v tujini.

Kot učitelj klarineta je zaposlen na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih je z učenci prejel več prvih nagrad. Deluje v mnogih stilsko raznolikih glasbenih projektih.

Sonja Tramšek,

učiteljica harmonike

Sonja Tramšek,

Sonja Tramšek,

učiteljica harmonike


Sonja Tramšek je po končani nižji glasbeni šoli v Ormožu nadaljevala izobraževanje harmonike na takratni Srednji glasbeni šoli Maribor, sedanji Konservatorij za glasbo Maribor. Od zaposlitve leta 1989 naprej poučuje harmoniko na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Od leta 1992 na željo Občine Gorišnica in Osnovne šole Gorišnica pouk harmonike izvaja tudi na Osnovni šoli Gorišnica.

Zelo rada dela z otroki. Zadnja leta poučuje tudi nekaj otrok s posebnimi potrebami, kar ji predstavlja še posebej velik izziv, da na najbolj enostaven način le-tem vzpodbudi veselje do igranja harmonike. Pri tem ji največ pomeni pomoč in stik z njihovimi starši.

Amadeja Turnšek,

profesorica glasbe

Amadeja Turnšek,

Amadeja Turnšek,

profesorica glasbe


Amadeja Turnšek je z igranjem harmonike začela v nižji glasbeni šoli Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Šolanje je nadaljevala na takratni Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, današnjem Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Po zaključenem šolanju na srednji šoli je nadaljevala s študijem na Pedagoški fakulteti v Mariboru in diplomirala iz glasbene pedagogike. Dodatna znanja si pridobiva z izobraževanjem na rednih strokovnih seminarjih. Že med študijem je poučevala v glasbeni šoli KUD Pošta v Mariboru in v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer se je takoj po zaključku študija tudi zaposlila.

Poklic učiteljice harmonike opravlja z veliko ljubezni in veselja. Učne ure so sproščene in zabavne, zato se učenci vsake naslednje ure veselijo. Posveti se vsakemu učencu posebej, saj meni, da ima vsak otrok smisel za ustvarjanje, treba mu je le pomagati, da ta smisel najde. Ob igranju instrumenta se učenci učijo tudi vztrajnosti in odgovornosti. Pridobivajo pa tudi na samozavesti in disciplini.

Želi si, da bi učenci poleg igranja instrumenta čim bolje osvojili tudi te navade in vrednote ter jih ponesli v življenje.

Marjeta Urbanič Rudolf,

akademska glasbenica orglavka in profesorica orgel

Marjeta Urbanič Rudolf,

Marjeta Urbanič Rudolf,

akademska glasbenica orglavka in profesorica orgel


Marjeta Urbanič Rudolf je študirala orgle in klavir na Državni Visoki šoli za glasbo v nemškem Freiburgu pri prof. Zsigmondu Szathmaryu in Yasue Yuki Weber. Leta 2004 je z odliko diplomirala, študij pa poglobila še na Državni visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Stuttgartu, kjer je študirala orgle pri prof. Bernhardu Haasu in glasbeno pedagogiko pri prof. Ulrichu Molsenu. Je dobitnica mnogih nagrad in štipendistka Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Sodeluje z mladimi komponisti in izvaja krstne izvedbe njihovih skladb, je koncertno aktivna v Sloveniji in Evropi. Poleg instrumentov se ukvarja tudi z zborovsko glasbo in petjem sploh, vodi razne pevske skupine, piše glasbo in tako različne zvrsti spleta v celoto. Redno se dodatno izobražuje pri svetovno znanih imenih klavirske in orgelske glasbe.

Od leta 2006 je zaposlena kot učiteljica klavirja in orgel ter korepetitorka na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Svojim učenkam in učencem poskuša privzgojiti ljubezen do vaje, ki je ključnega pomena za uspeh. V literaturo vnaša tudi sodobnejšo in popularno glasbo, ki sledi času, predvsem pa želi otrokom vzbujati zanimanje za neznano in željo po izvajanju tudi, ko niso v glasbeni šoli.

Boštjan Vavh,

akademski glasbenik tolkalist in profesor tolkal

Boštjan Vavh,

Boštjan Vavh,

akademski glasbenik tolkalist in profesor tolkal


Boštjan Vavh izhaja iz glasbene družine. Oba starša sta šolana glasbenika. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v razredu prof. Borisa Šurbeka. Kot mladi glasbenik je prejel zlato plaketo in srebrno plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG. Bogate glasbene izkušnje si je nabral z igranjem v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, kjer je kot tolkalist igral deset let.

Sodeloval je pod taktirko mnogih svetovno priznanih dirigentov. Več let je igral v tolkalni skupini Stick Control. Od leta 2002 je zaposlen na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Posveča se predvsem izzivom, kot sta biti drugačen v glasbi in navdušiti mlade bodoče glasbenike s svojim posebnim pristopom. Pohvali se lahko, z izjemnimi uspehi svojih učencev, in sicer: v šolskem letu 2007/2008 je imel državnega prvaka v B kategoriji in podprvaka v A kategoriji. Leta 2010/2011 je imel spet državnega prvaka v B kategoriji in podprvaka v A kategoriji. V šolskem letu 2013/14 je imel podprvaka v A kategoriji. V šolskem letu 2016/17 je ponovno imel podprvaka v B kategoriji. Dvakrat je z učenci sodeloval na mednarodnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki, kjer povečini nastopajo učenci srednjih šol in akademij.

Jože Zadravec,

jazz bobni

Jože Zadravec,

Jože Zadravec,

jazz bobni


Jože Zadravec je bil rojen leta1985 v Veržeju.

Šolanje je začel leta 1992 na nižji glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer, pri profesorju Nenadu Šimunčiču. Nato je šolanje nadaljeval na konzervatoriju za jazz v avstrijskem Celovcu. Sprva pri prof. Erich Bachträglu, na to pa še pri prof. Klemens Marktlu.

Sodeluje in je sodeloval z naslednjimi glasbeniki in  zasedbami :

Simone Zanchini, Ratko Zjaca, Martin Gyakonovski, Robert Bargard, Michael Erian, Primož Grašič, Karen Asatrian, Vid Jamnik, Elda Viler, Olivija, Ana Bezjak, Peter Lovšin, …

Udeležil se je raznih delavnic, ki so jih vodili mednarodno priznani glasbeniki/predavatelji :

Gregory Hatchinson, Williie Jones III, Geoff Clapp, Billy Hart, Jimmy Cobb, Gary Bartz, Bob Mintzer, Armen Donelian, …

Nastopal na mednarodnjih festivalih :

Osječko ljeto kulture (Hrvaška), Međunarodni etno jazz festival Karlovac (Hrvaška), Last minute jazz festival Bale/Vale (Hrvaška), Špancirfest Varaždin (Hrvaška), Swing festival Zagreb (Hrvaška), Swing festival Graz (Avstrija), Sing mit uns (Switzerland), Jazz unter Baum (Austria), Avsenik Festival (Begunje- Slo), Festival Lent (Maribor/Slo), Jazz Ravne (Ravne/Slo), Jazz at CID (Ptuj/Slo), Festival Kanal (Bohinj/Slo), Swing festival BLED (Bled/Slo), festival Godibodi (Ljubljana/Slo), …

Prav tako je nastopal po klubih doma in tujini :

RAJ (Klagenfurt/Avstrija), Jazz club Kammerlichtspiele (Klagenfurt/AUT), Le Pirate (Rosenheim- GER), Križanke (Ljubljana- SLO), Prulček bar (Ljubljana/SLO), Salon uporabnih umetnosti (Maribor- SLO), Jazz club Gajo (Ljubljana/SLO), Cankarjev dom (Ljubljana/SLO), …

Trunutno je član zasedb :

MOJCA, BILBI, The SWINGTONES, TOTI big band, JZ and his men, …

Lahko ga tudi slišite na raznih posnetkih, albumih, z različni izvajalci in skupinami.

www.jozezadravec.si

Gregor Zver,

jazz saksofon in ritmično branje

Gregor Zver,

Gregor Zver,

jazz saksofon in ritmično branje


Diplomiral iz koncertne smeri jazz saksofon na deželnem konservatoriju v Celovcu leta 2015. Diplomiral iz instrumentalne pedagogike smer jazz saksofon na deželnem konservatoriju v Celovcu leta 2015.

Nadaljevanje študija 2. bolonjske stopnje - Master of Arts, smer jazz saksofon na univerzi v Gradcu, 2015.

Mentor jazz saksofona na nadstandardnih oddelkih Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

Igranje v mednarodnih zasedbah od duo jazzovskih sestavov do simfoničnega jazz orkestra: Stane Hebar kvartet, MiNiMe, Flozell, KUG Jazz Orchester, Jazz Punt Big Band, The SwingTones, ... 1. mesto ter posamezna nagrada na mednarodnem tekmovanju Big Band zasedb: XVI. Mezinárodní hudební festival Česká Kamenice 2015 - Jazz Punt Big Band. 

Lidija Žgeč Janžekovič,

profesorica glasbe

Lidija Žgeč Janžekovič,

Lidija Žgeč Janžekovič,

profesorica glasbe


Lidija Žgeč Janžekovič je po zaključku Srednje glasbene in baletne šole v Mariboru izobraževanje nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Odločila se je za študij glasbene pedagogike, kjer je pod mentorstvom prof. dr. Darje Koter diplomirala na temo Začetki organiziranega glasbenega šolstva na Ptuju. Po končanem študiju je pridobila strokovni naziv profesor glasbe. Med študijem je pedagoške izkušnje nabirala s poučevanjem na zasebni glasbeni šoli Nocturno, kjer je poučevala klavir in nauk o glasbi.

Leta 2000 se je zaposlila na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer poučuje klavir in komorno igro. Udeležuje se strokovnih seminarjev, poletnih šol in študijskih skupin. Stremi k temu, da uporablja sodobne pristope poučevanja in da na prijeten in razumljiv način posreduje znanje učencem. V letih poučevanja je vzgojila številne pianiste. Nekateri so glasbeno pot nadaljevali na Glasbeni gimnaziji v Mariboru, mnogi izmed njih pa so amaterski glasbeniki, ki se vključujejo v ljubiteljsko kulturo v različnih komornih sestavih ali zborih. Pri učencih želi vzbuditi ljubezen in zanimanje za glasbo na vseh področjih, saj se zaveda, da zraven učencev, ki nadaljujejo študij glasbe, vzgajamo tudi ljubiteljske glasbenike.