Orkester flavt

Orkester flavt je bil ustanovljen v šolskem letu 2019/20. Namenjen je učencem flavte od 4. razreda dalje. Poleg običajnih flavt še učenci igrajo še na piccolo flavto, alt flavto in bas flavto.

Glasbeno se izpopolnjujejo v smislu izboljšanja intonacije, komornega muziciranja in seveda druženja z drugimi flavtisti.

Smisel orkestra je, da nadgradijo svoje znanje in ga prenesejo še na druga področja.

 

Učitelji:

Mojca Sok Hrga,

Mojca Sok Hrga,

specialistka flavtistka


Mojca Sok Hrga je glasbeno pot pričela na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pri prof. Liji Frajnkovič. Takratno Glasbeno gimnazijo v Mariboru je končala pri prof. Mariji Ladič Dvoršak. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. F. Ruplu. Na državnem tekmovanju je pod njegovim mentorstvom v kategoriji 3a dosegla drugo nagrado. Bila je tudi Zoisova štipendistka. Leta 2008 je opravila specializacijo pri prof. M. Zupanu. Kot substitut je delovala pri večih orkestrih: Slovenska filharmonija, Policijski orkester in vojaški pihalni orkester ter Simfonični orkester SNG Maribor.

Redno se izobražuje na raznih flavtističnih in pedagoških seminarjih.

Pedagoško pot je pričela leta 2004 na Glasbeni šoli Karol Pahor. Delo z otroki ji je ljubo in ne predstavlja si, da bi delala kaj drugega, kajti otroci ti dajo največ.