Kitarski orkester

Kitarski orkester je najmlajši med orkestri na glasbeni šoli, saj deluje šele nekaj let. Orkestrska igra se po predmetniku izvaja obvezno v višji stopnji glasbene šole in v 5. In 6. razredu nižje stopnje. V orkester so vključeni tudi mlajši učenci, katerim znanje kitare to dopušča. Učenci v orkestru dopolnjujejo svoje ritmične in melodične sposobnosti. Navajajo se na skupinsko muziciranje ter ritmično prilagajanje. Spoznavajo različne zvrsti glasbe in aktivno sodelujejo pri izbiri skladb. Razvijajo odnos do drugih članov orkestra in se s tem usposabljajo za morebitno kasnejše sodelovanje v ljubiteljskih skupinah in orkestrih.

Kitarski orkester sodeluje na različnih prireditvah v okviru šole in na prireditvah v organizaciji drugih ustanov in društev. Ob koncu šolskega leta, v organizaciji šole, priredi samostojni koncert, kjer k sodelovanju povabijo tudi učence, ki so šolanje na glasbeni že zaključili.

 

Učitelji:

Jasna Hrženjak

Jasna Hrženjak

učiteljica kitare


Jasna Hrženjak se je po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru vrnila na Ptuj in se zaposlila v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj, kjer se je začela njena pot v čudoviti svet glasbe. Na šoli poučuje kitaro, komorno in orkestrsko igro. Velika želja ji je učence popeljati v svet glasbe različnih zvrsti, da bi jim ljubezen do glasbe tudi po končanem šolanju bogatila življenje. Pri individualnem in skupinskem pouku stremi k samostojnosti in samoiniciativnosti, saj to učencem olajša razumevanje glasbe. Je vodja in dirigentka kitarskega orkestra, pri katerem ji je največji izziv učence naučiti skupinskega muziciranja in prilagajanja drugim. Nadarjene učence vzpodbuja in pripravlja za nadaljnje šolanje in morebitno poklicno kariero.

Pri svojem delu uporablja nova znanja in veščine, pridobljene na raznih seminarjih pod vodstvom domačih in tujih predavateljev. V veliko pomoč so ji tudi izkušnje, ki jih je pridobila v svoji dolgoletni glasbeni karieri.