Glasbena šola Karol Pahor Ptuj
Prva stranO šoliOrgani šoleIzobraževalni programiVpis v šoloŠolski koledarNastopi in koncertiDosežki naših učencevUčiteljiUpravaGalerijaAvdio & VideoKat. inf. javnega značajaPublikacijeJazz oddelekLogotip

Oddelek za jazz in popularno glasbo

ODDELEK ZA JAZZ IN POPULARNO GLASBO
Na oddelku za jazz in popularno glasbo se posvečamo predvsem spoznavanju popularnih in jazzovskih skladb, samostojnemu igranju ter igranju v glasbeni skupini. Udeleženci se urijo v učinkoviti praktični uporabi vsega že pridobljenega glasbenega znanja ter ga nadgrajujejo predvsem v smislu lastne ustvarjalnosti. Poleg individualnega pouka instrumenta obiskujejo tudi skupinske predmete ritmičnega branja, jazz teorije in igranja v combo zasedbi ter veliko nastopajo. Pouk izvajajo profesorji, ki so končali študij na visokošolskih glasbenih ustanovah v tujini ter aktivno nastopajo v slovenskih in mednarodnih glasbenih zasedbah.
V okviru oddelka se redno izvajajo tudi seminarji in workshopi z vrhunskimi gostujočimi glasbeniki s celega sveta (D. Menza, M. Črnčec, D. Sadownick, R. Bargat, R. Chicco, J. Pukl, J. Kopač, A. Di Giorgio, G. Hutchinson, J. Sanders, D. Noessig, J. Ginsbourg, L. Kaplowitz, M. Bevc ...).
Na jazz oddelku se poučujejo naslednji individualni predmeti:
- petje
- klavir (lahko se vključijo tudi ostali instrumenti s tipkami in melodična tolkala)
- kitara (tudi godala)
- saksofon (tudi ostala pihala)
- trobenta (tudi ostala trobila)
- kontrabas / bas kitara
- bobni
V izobraževanje se lahko vključijo vsi, ki izkažejo osnovno glasbeno predznanje (primerljivo štirim razredom nižje glasbene šole). Šolnina na oddelku je 75 eur/mesec, vpis je mogoč skozi celotno šolsko leto.